Bij wijze van experiment ben ik tarwevrij aan het eten (en zoveel mogelijk glutenvrij, al is dat veel moeilijker) omdat ik de laatste dagen enorm veel last had van een opgezwollen buik en maar niet uitgeslapen geraakte. Ik las het boek ‘Broodbuik‘ en besloot om het gewoon eens te gaan proberen, een tijdje met veel minder tarwe, gluten en suiker eten. Dit recept voor worteltaart staat ook in het boek, en ik heb het geprobeerd. Kleine tip van de sluier: ik ben gék op deze taart… zo lekker!!
Carrotcake
Het recept werkt met cups, ik vind dat niet zo onhandig meer sinds ik maatbekertjes heb in cups. Dus ik zou zeker aanraden om zo’n setje aan te schaffen als je zoals ik vaak Amerikaanse recepten maakt! Ik heb het recept afgewerkt met raw cacaopoeder, kokosschaafsel en een beetje deca koffiepoeder. Yummmm!!! Voor de cake:
- 2 cups geraspte wortelen
- 4 eieren
- 1 cup kokosmeel of amandelmeel (ik heb amandelmeel gebruikt)
- zoetstof (Stevia,…) (ik heb niets gebruikt)
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1/2 cup gesmolten kokosolie
- 1 cup zure room
- 1/2 cup kokosmelk
- 2 theelepels vanille-exact
- 1 cup gehakte nootjes (ik koos voor walnoten omdat ik die nog had liggen)
Voor het ‘glazuur’:
- 250g kaas (Philadelphia, light of gewone… wat je zelf wilt)
- 1 theelepeltje citroensap
- 1 eetlepel Stevia oid (ik gebruikte niets)
Laat de oven voorverwarmen op 160°C en meng de droge ingrediënten (meel, zoetstof, sinaasappelrasp, lijnzaad, kaneel, nootmuskaat, zout en bakpoeder) in een kom. Daarna klop je in een andere kom de eieren, gesmolten kokosolie, zure room, kokosmelk, en vanille-extract tot je een goed gladde massa hebt. Meng alles samen en mix het met een mixer zodat je geen klonters hebt. Daarna roer je er de wortels en nootjes door. Vet een taartblik in en zet het ongeveer een uur in de oven. Check of de taart klaar is door er een tandenstoker in te steken. Komt die er zonder taart uit? Dan is je taart klaar! Laat de taart flink afkoelen en meng de ingrediënten door elkaar, verdeel het glazuur over de taart.